Gieterijen

Sterke steunkappen - Lichtgewicht - Vrijheid van vorm
Steunkappen - Richard van der Koppel 2 De steunkappen zijn gemaakt van A1 net als de bal ... ... Der Flugel - Armando Het beeld "Der Flugel",  welke is ... Steunkappen - Tenax Titel: Autumn

Het ...
Steunkappen - Richard van der Koppel Het gehele proces van de beelden, van het ... Steunkappen - Michael Schultz Michael Schultz Art Fabrication is een bedrijf, ... Steunkappen - Chess-peak Tineke Kurvink maakte dit hoofd van een ... Steunkappen - A1 Rotation ... Steunkappen - Art Studio Sijen Title: Present Continuous

Het design ...

 

A1 is een uitstekend materiaal om mooie afgietsels te maken van uw beeld of object. Door de mogelijkheid om A1 te combineren met verschillende vulmiddelen zoals pigmenten of zand in combinatie met haar natuurlijke uitstraling zijn vele unieke afgietsels van uw beeld of object eenvoudig te vervaardigen.

Tijdens het uitharden zet A1 iets uit (ca 0,3%). Hierdoor zijn zelfs de meest kleine details zichtbaar. Mede door dit uitzetten adviseren wij om bij voorkeur te werken met een siliconen mal. A1 is ook geschikt voor rotatiegieten. Hierdoor is het mogelijk om dunnere en lichtere exemplaren van uw beeld te vervaardigen.

In onze deze YouTube film laten we rotatiegieten zien met behulp van onze Rotocaster rotatiemachine. Voor kleinere mallen is dit ook handmatig mogelijk. Naast afgietsels zijn steunkappen een veel gebruikte toepassing binnen gieterijen. A1 in combinatie met A1 triaxiaal glasweefsel zorgt voor dunne, lichte maar toch zeer sterkte steunkappen.

De belangrijkste voordelen zijn:

- Sterke mallen door de sterkte van A1 in combinatie met het gebruik van A1 triaxiaal glasweefsel. Het is zelfs mogelijk om de steunkappen op de grond te laten vallen zonder dat ze breken. Indien nodig is het ook mogelijk om ze te repareren door een extra laag A1 met glasweefsel aan te brengen.

- Korte uithardingstijd. Na 20 minuten begint A1 uit te harden en na één uur is het mogelijk om het A1 product uit de mal te halen. Indien nodig zijn additieven beschikbaar om het uithardingsproces te vertragen waardoor u meer tijd heeft voor het productieproces.

- Een lichtgewicht product door middel van A1 triaxiaal glasweefsel te gebruiken als versterkingsmateriaal. Vier lagen triaxiaal glasweefsel zijn al voldoende om sterke en lichtgewicht elementen te produceren met een dikte van minder dan 1 cm.

- Op waterbasis en dus veilig om mee te werken. Er is geen speciaal gereedschap nodig om te werken met A1 en uw eigen werkruimte is voldoende. U zult verrast staan hoe eenvoudig het is om met A1 te werken.

- Vrijheid van vorm. Omdat A1 gelamineerd of gespoten wordt is er geen beperking aan de uiteindelijke vorm. Recht, gebogen of zelfs in meerdere dimensies gebogen is allemaal mogelijk.

- Brandwerend omdat A1 LP01 als B is geclassificeerd. De rookontwikkeling heeft klasse S1 en de vorming van brandende druppels d0.

- Beperkte opslagruimte nodig omdat er met A1 dunnere maar toch sterke steunmallen gemaakt kunnen worden.