Technische data

A1 heeft vele unieke eigenschappen. Sterkte, duurzaamheid, gewicht sterkteverhouding, eenvoudig te verwerken en het feit dat A1 veilig om mee te werken is zijn een aantal van deze eigenschappen. Daarnaast voldoen A1 producten aan veel van de noodzakelijke testvoorschriften in de bouw, met name die betrekking hebben op brand en sterkte vereisten.


Gunstig gewicht - sterkteverhouding

A1 heeft in combinatie met het gebruik van A1 glasweefsel een uitstekende gewicht-sterkteverhouding. Hierdoor heeft de ontwerper de vrijheid om grotere panelen te ontwerpen die, zo nodig, uit complexe vormen mag bestaan. Een bijkomend voordeel is dat ook de bevestigingssystemen lichter uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor kan met A1 een belangrijke stap voorwaarts worden gezet het verleggen van de grenzen van het ontwerp. 


Bijzondere uitstraling door vulmaterialen
Verschillende vulmaterialen worden door A1 moeiteloos opgenomen, hetzij om de mechanische eigenschappen te verbeteren of om een bijzondere oppervlakte uistraling te bereiken. A1 is in staat om niet-reactief vulmiddel op te nemen tot soms een percentage van ruim 200%. Dit geeft vele mogelijkheden in het bepalen van de uiteindelijke uitstraling van de product.

Een uitgebreid en indrukwekkend scala aan afwerkingen is reeds geproduceerd. Deze omvatten een verscheidenheid van metalen (brons, messing en koper en roestvrij staal), gepigmenteerde materialen, imitaties van terracotta, baksteen en aardewerk en ingesloten steen van wit marmer tot donkere graniet. De kwaliteit van de afwerkingen die kunnen worden geproduceerd is zeer hoog, zowel in hun gelijkenis met de materialen die ze imiteren en de kwaliteit van het oppervlak.

Het is dus mogelijk om een afwerking te bereiken die aan de specificaties van de architect of ontwerper voldoet, in plaats van dat de ontwerper of architect slechts een keuze kan maken uit twee of drie gevestigde afwerkingen.


One off's

Specials of 'one off's' units kunnen met A1 eenvoudig geproduceerd worden naast de standaard productie en als plaats toleranties zijn niet strikt zijn nagevolgd dan is het mogelijk om deze ter plaatste aan te passen.


Veilig om mee te werken

A1 heeft een lage toxiciteit, zowel in zijn samenstellende delen en in zijn productieproces. Hierdoor zijn er geen dure investeringen nodig in de werkplaats en/of tijdens de opslag van A1. 
 
Onderhoud
De afwerking van het oppervlak van A1 is zeer duurzaam en zal intensief gebruik (winkelwagens, vloer schoonmakers, etc.) te weerstaan. Voor openbare ruimten kan het worden behandeld na mal anti-graffiti coating die zorgt voor het verwijderen van verf, potloden, pennen, etc.

Bij normaal onderhoud omstandigheden kan het materiaal eenvoudig worden gewassen met water of detergenten en eventueel met sterkere stoffen zoals oplosmiddelen, zonder schade aan het oppervlak.

 

Technische data

Mengverhouding 2 gewichtsdelen poeder, 1 gewichtsdeel acrylhars
Kleur creme-wit. De kleur van de A1 kan per productiebatch licht verschillen.
Dichtheid (nat) 1,75 kg / dm3
Dichtheid (droog) 1,66 kg / dm3
Verwerkingstijd 20 minuten
Maltijd ong. 1 uur
Houdbaarheid 1 jaar, mits in gesloten verpakking en vorstvrij opgeslagen.
Hardheid 85º Shore D
Expansie bij uitharding < 0.6 %. Er is een additief beschikbaar om de expansie te reduceren.